NaNo kifejezések A-Z

Wrimo: az, aki részt vesz a NaNoWriMóban

Nano: a mű, ami a NaNoWriMo alatt készül(t) el

Write-in: közösen írunk. Ezalatt nem azt kell érteni, hogy mindenki nézi a másik regényét és beledumál, vagy, hogy közösen megírunk egy regényt. Csupán annyit, hogy beülünk valami kellemes helyre, mindenki hozza a saját regényét és ír. Kicsit beszélgetünk, tartunk néhány WW-t, húzunk a SorsLádából, de alapvetően az a célja, hogy kimozduljunk a megszokott 4 fal közül és gyarapítsuk a szószámunkat (valamint a nanós matricáinkat ;) ).

WW, avagy word-war(s): "szócsata", amikor többen összegyűlünk (pl. a chaten, vagy write-inen) és eldöntjük, hogy akkor mondjuk óra egészkor kezdünk egy word-wart, tart mondjuk 15 percig. Egyszerre kezdjük, és csak írunk, csak írunk, csak írunk... amíg le nem telik a 15 perc. Az nyer, aki a legtöbb szót írja ez idő alatt. Ezt az ML-k nyilvántartják (ha épp nincs ML a közelben, bárki leírhatja, aztán elküldheti az ML-nek az eredményeket). Ez sokszor meglendíti a szószámokat, így november vége felé egyre gyakoribbak ;)

ML: Munincipal Liasion, vagyis közösségi összekötő. Szokták még csapatkapitánynak is becézni. Jelen pillanatban Magyarországé Tika. Az ML feladatai közé tartozik, hogy ösztönözze a résztvevőket egész novemberben, az információkat átadja nektek és bármi kérdésetek van a Nanóval kapcsolatban, hozzá fordulhattok. Ő szervezi a write-ineket és egyéb (Kick-off, TGIO) Nanóhoz kapcsolódó eseményeket. Valamint mindezek mellett, eléri az 50 000 szót, hogy megmutassa, nem is olyan lehetetlen küldetés ez, mint amilyennek tűnik néha ;)

TGIO: Thank God It's Over! ez annak a bulinak a neve, amit általában december elején szervezünk, hogy megünnepeljük, túléltük a novembert és elértünk valamit! Legyen az 50 000, 100 000 vagy csak 2 000 szó. De elértünk valamit! Átéltük és túléltük!

Kick-off: ezt általában október végén, ill. november elején szokták szervezni. Ismerkedjünk egymással és a Nanóval, beszéljünk a terveinkről, együnk-igyünk és tulajdonképpen, töltsünk egy kellemes délután együtt, a Nanóra készülve.

Nano Rebel(s): A felkelők serege! Csak viccelek :D Ők azok, akik ugyan részt vesznek a NaNoWriMóban, de más szabályokkal. Pl. aki memoárt ír, vagy bármilyen non-fictiont (pl. tudományos munka), vagy mondjuk azt mondja, nem tudja ő az 50 000 szót megírni, hát ír csak 20 000-et. Vagy mondjuk az 50 000 szót nem egyetlen regényből írja meg, hanem mondjuk két-három történetből. Tehát nem követik szigorúan a szabályokat.

Pep Talk(s): Ismert írók által írt inspirációs levelek, amiket Novemberben kapsz a nano-postaládádba. A hónap során mi ML-ek is próbálunk majd motivációt adni egy-két üzenettel. Az írók által írt eddigi pep talk-okat itt megtalálhatod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése