SorsLáda

SorsLáda
(avagy: Box of Doom, ahogy amerikai wrimóink becézik) 


Sötét belsejében titkok rejtőznek, melyek megfejtéséért novemberben a vállalkozószellemű, merész magyar wrimók felkerekednek.
A kis, összehajtogatott papírcetlik rejtélyét úgy lehet megfejteni, hogy felkeresed a Láda őrzőjét, Tikát (az egyik ML), és húzol egyet a dobozból. Vagy, ha éppen akkor támad kedved egy kis kalandra regényed szürke, kopár tájain, ahol botladozol november derekán, mikor nincsen közelségben a Láda, akkor megkérheted Tikát, hogy húzzon egy cetlit neked.
Ezeken a papírkákon ötleteket, egy mondat elejét, ill. váratlan fordulatokat találsz, amelyeket felhasználhatsz a történetedhez, ha elakadtál, vagy csak egy kicsit fordulatosabbá szeretnéd tenni. Segítség, s egyben kihívás is: ha már kihúztál egy papírkát, akkor rajtad áll, hogy teljesítsd a rajta szereplő küldetést.

Néhány csemege az elmúlt évekből:
  • a szereplők találnak egy titkosírással írt papírt, aminek a dekódolásával heteket töltenek el, és kiderül, hogy a töltött káposzta receptje
  • tegyél bele valami zöldet a következő jelenetbe!
  • tegyél bele egy kétfejű sárkányt, akinek az egyik feje skizofrén! (a 2011-es év kedvence)
  • a főhős ellensége amnéziás lesz és azt hiszi, hogy barátok
  • a főszereplőt elkapja egy vihar, teljesen elázik és oldalakon keresztül tüszköl
  • a következő mondatod kezdődjön úgy, hogy: "Alighanem..."
A lényeg, hogy ezek olyasmik, amiket bárki felhasználhat a történetéhez. Ezeknek egy részét a Kick-off bulin írjuk meg, egy része Tika fejéből pattant ki, valamint november folyamán bármikor eljuttathatod az ötletedet Tikához - virtuális úton vagy személyesen - és ő beteszi őket a SorsLádába.

Nagyon hasznos tud lenni, próbáljátok ki ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése