Nano-Mi?!

A NaNoWriMo a National Novel Writing Month, azaz Nemzeti Regényíró Hónap rövidítése. Lényege, hogy november 30 napja alatt írj egy min. 50 000 szóból álló regényt.
Ez kb. 100-110 oldal.
Rengetegnek tűnhet első hallásra, de nézzük csak meg, 30 napunk van rá. Ha lebontjuk, akkor naponta 1667 szót kell írnunk. Ami úgy 3-4 oldal. Ki ne tudna napi 3-4 oldalt megírni?
Na ugye, mindjárt nem tűnik olyan lehetetlen küldetésnek!

A szabályok a következők:
  • Lehet előre tervezni, de elkezdeni a regényt csak november 1-jén szabad (általában éjfélkor tartunk egy ww-t a chaten, hogy nekilendülhessünk)
  • November 30-ka éjfélig kell befejezni.
  • Legalább 50 000 szót kell írnod a hivatalos számláló szerint (amit a honlapon megtalálsz). A történetet nem kell befejezned. Még csak azt sem muszáj, hogy az elejétől írd, egymás utáni jelenetekkel. Lehet össze-vissza is, ahogy jólesik. Csak 50 000 szó legyen meg belőle. Nem baj, ha több, sőőőőőt.
  • Legyen fikció, vagyis ne memoár, ne szakdolgozat, ne tudományos értekezés. Persze, ezeket is lehet, de akkor fel kell készülnöd, hogy a NaNo Rebel-táborba tartozol majd.
  • Egy mű legyen. Tehát ne novella-csokor vagy két fejezet ebből a félbehagyott regényedből, három fejezet egy újból, egy fejezet egy nagyon régiből, stb. Próbálj meg az egész hónap alatt ugyanazon a műveden dolgozni. Kitartás!
Ha bármi egyéb kérdésed van, itt még találsz válaszokat: NaNo GYIK.

Kalandra fel, elő a klaviatúrával!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése